Linguine s česnekovou kapustou a bílými fazolemi

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

300 g kapusty
hrst těstovin linguine
7 stroužků česneku
1 plechovka bílých fazolí (obsahuje 240 g fazolí)
2 lžíce olivového oleje
1/4 šálku vody
1/4 šálku vody z těstovin
1/2 lžičky pepře
1/2 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit linguine (tedy ploché špagety) ve vodě bez soli. Při cezení si dáme stranou 1/4 šálku vody z těstovin pro další krok.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a dáme do něho nasekaný česnek. Jakmile začne reagovat prskáním, promícháme a zalijeme trochou vody. Přidáme nakrájenou kapustu, osolíme, opepříme a zakryjeme. Dusíme 5 minut, aby kapusta změkla. Občas promícháme.

  3. Propláchnuté a scezené fazole přidáme ke kapustě. Promícháme a vaříme asi 1 minutu. Přidáme těstoviny, přilijeme vodu z těstovin. Promícháme. Ještě opepříme a ihned podáváme. Třeba s bagetkou nebo i opečenou bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!