Kuřecí linguine s cizrnou a rajčaty

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g kuřecích prsou
3 lžíce olivového oleje
2 bobkové listy
100 ml červeného vína
100 ml vody z těstovin
1 cibule
240 g cizrny
240 g krájených rajčat
1 lžíce parmezánu
100 g těstovin linguine
sůl
pepř
rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a osmahneme na oleji, asi tak 5 až 6 minut, dokud kousky masa nezačnou zlátnout. Osolíme a opepříme. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a orestujeme. Dáme vařit těstoviny v osolené vodě. Budeme potřebovat totiž vývar z těstovin. Přidáme lístky rozmarýnu i celou větvičku.

  2. Zalijeme červeným vínem a povaříme, aby se víno redukovalo. Přidáme cizrnu a rajčata. Zalijeme trochou vody z těstovin a promícháme. Přidáme bobkové listy a chvíli povaříme.

  3. Přidáme těstoviny al dente a dobře jemně promícháme. Podáváme posypané parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!