Linecké třené růžičky

Recepty, Cukroví

Suroviny

260 g hladké mouky
200 g másla
80 g moučkový cukr
1 vanilínový cukr
1 vejce
Linecká marmeláda na slepení
Čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Ve šlehači si ušleháme změklé máslo s prosátým cukrem a vanilínem.

  2. Pak přidáme během šlehání vejce a došleháme aspoň 20 minut.

  3. Do vyšlehané masy vmícháme vařečkou mouku.

  4. Cukrářským sáčkem s hvězdičkou tvoříme na plechu vyloženým papírem malé věnečky s plným středem.

  5. Do středu každého věnečku dáme tečku marmelády.

  6. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C.

  7. Pečeme do růžova.

  8. Upečené vždy dva k sobě slepujeme marmeládou a polovinu namáčíme v čokoládě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!