Kulajda s houbami a se zastřeným vejcem

Recepty, Polévky

Suroviny

4 velké brambory
400 g hub
500 ml vývaru
smetana 12%
2 lžíce másla
1 cibule
kopr
cukr
ocet
sůl
pepř
2 lžíce hladké mouky
4 ks bobkového listu
5 kuliček nového koření
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi osmažíme cibuli na másle a poté přidáme hladkou mouku a připravíme jíšku. Poté jíšku zalijeme vodou nebo vývarem a přidáme bobkový list, nové koření a nezapomenut míchat, aby nebyly hrudky.

  2. Přidáme houby, kopr, osolíme, opepříme, 2 až 3 lžíce cukru a necháme povařit. Můžeme přidat brambory nebo je uděláme zvlášť, dokud nebudou houby měkké a brambory hotové.Zalijeme smetanou.

  3. Nakonec přidáme ocet a případně dochutíme. Polévka by měla by být trochu hustší a chuť sladko-kyselá.

  4. Příprava zastřeného vejce: v hrnci necháme vařit vodu lehce pod bod varu a přidáme 2 lžíce octa. Do naběračky opatrně rozklepneme vajíčko, pomalu vložíme do hrnce a vaříme 3-4 minuty. Poté vyjmeme z hrnce a opatrně dáme do polévky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!