Cibule plněná mletým masem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

asi 400 g mletého masa
asi 100 g slaniny
4 cibule
sůl
pepř
asi 3 lžíce strouhanky
majoránka
lžíce hořčice
červená paprika
1 nastrouhaná větší cibule
3 stroužky česneku
1 vejce
půl skleničky vody
drcený kmín
2 lžíce hladké mouky
Na přílohu:
5 větších brambor
asi 5 plátků slaniny
1 větší cibule
150 g bílého kysaného zelí
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve ochutíme maso, které vložíme do mísy. Osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, strouhanou cibuli, prolisovaný česnek, červenou papriku, majoránku a prohněteme rukama. Pak přidáme strouhanku, mouku, zalijeme vodou a přidáme vajíčko. Vše opět rukama prohněteme do jemné konzistence.

  2. Cibuli oloupeme, odkrojíme konce a oddělíme vrstvy od sebe. Dbáme na to, aby nám vrstvičky nepopraskaly. Každý kroužek cibule plníme ochuceným masem, obtočíme slaninou a spíchneme párátkem. Pečeme na 200°C asi 20 minut.

  3. Brambory uvaříme. Na pánvičce si na oleji orestujeme cibulku, přidáme slaninu a nakonec zelí. Osolíme a opepříme. Restujeme krátce a můžeme přidat do brambor. Vše mačkadlem horké rozšťoucháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!