Linecké margaretky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Linecké těsto:
21 dkg hladké mouky
vanilkový cukr
6 dkg cukru moučky
14 dkg másla
2 žloutky
špetka prášku do pečiva
citronová šťáva ze čtvrt citronu
(nebo jiné linecké, které máte vyzkoušené)
Třené těsto:
10 dkg másla (nebo Hery)
3 dkg cukru moučky
1 žloutek
citronová kůra
12 dkg hladké mouky
pikantní zavařenina

Postup přípravy receptu

  1. Známým způsobem zpracujeme linecké těsto, necháme jej v lednici do druhého dne (nebo i déle). Pak vyválíme asi na 4 mm a vykrájíme kolečka. Ta přeneseme na plech s pečícím papírem a zapneme troubu na 170 st.C.

  2. Změklé máslo na druhé těsto utřeme s cukrem, se žloutkem, přidáme kůru a zatřeme mouku - neměla by být studená, je dobré pracovat v teple, máslo musí být dost povolené, měkké.

  3. Linecká kolečka dáme předpéci - na tři minuty, mezitím druhým těstem naplníme zdobičku. Linecké vyndáme a na horké stříkáme třeným těstem kroužky - první jde trochu ztěžka.

  4. Vrátíme plech do trouby a asi 10 minut dopečeme dorůžova. Do zchladlého cukroví lžičkou nebo zdobičkou nastříkáme trošku zavařeniny a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!