Rychlá hrnková bublanina
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 hrnku oleje
- popř. kakao nebo namramorovat bílé a tmavé těsto
Postup Rychlá hrnková bublanina
Postup přípravy receptu
-
Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko, olej a špetku soli. Vše vyšleháme nejlépe šlehačem dohladka.
Na pekáč si dáme pečící papír a směs na něj vylijeme. Poklademe omytým a osušeným ovocem (jahody, meruňky, broskve, třešně, půlky švestek apod., jak čerstvé, tak možno i kompotované).
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova při 170°C asi 30 minut.