Rychlá hrnková bublanina

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek mléka
2 vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1/2 hrnku oleje
popř. kakao nebo namramorovat bílé a tmavé těsto

Postup přípravy receptu

  1. Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko, olej a špetku soli. Vše vyšleháme nejlépe šlehačem dohladka.

  2. Na pekáč si dáme pečící papír a směs na něj vylijeme. Poklademe omytým a osušeným ovocem (jahody, meruňky, broskve, třešně, půlky švestek apod., jak čerstvé, tak možno i kompotované).

  3. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova při 170°C asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!