Kuře z pánve s cizrnou a žampiony

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

naporcované kuře (já použila 6 kuřecích špalíčků ze stehen s kostí)
čerstvé žampiony (lepší jsou menší, já měla jen velké, ty jsem použila 4 ks)
hrst vařené cizrny (možno použít ve slaném nálevu)
hrst mraženého zeleného hrášku
100 g slaniny
6 šalotek
2 polévkové lžíce balzamikového octa
špetka sušeného estragonu
pár snítek čerstvého rozmarýnu
čerstvá petrželka
olej
200 ml vývaru
hladká mouka na obalení
kousek chladného másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve osolíme a opepříme porce kuřete, obalíme je lehce moukou a přebytek oklepeme.

  2. Na pánvi, vhodné i do trouby, rozehřejeme olej, maso na něm zprudka ze všech stran opečeme dozlatova a vyjmeme.

  3. Do výpeku dáme na kostičky nakrájenou slaninu a žampiony, orestujeme a přidáme 2 nadrobno nakrájené šalotky.

  4. Necháme ještě chvilku restovat a zalijeme octem.

  5. Po chvíli vrátíme kuře zpět, vložíme na poloviny nakrájené šalotky, posypeme estragonem a posekaným rozmarýnem, podlijeme vývarem a přidáme cizrnu.

  6. Pánev vložíme do trouby rozpálené na 200°C a pečeme doměkka.

  7. Poté vmícháme zelený hrášek, necháme prohřát, dochutíme a vmícháme chladné máslo.

  8. Posypeme zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!