Libečkové pesto

Recepty, Pomazánky

Suroviny

3-5 hrstí listů libečku (bez stopek)
100 g slunečnicových semínek
2 stroužky česneku
sůl
olej dle potřeby a chuti (asi 100-200 ml)

Postup přípravy receptu

  1. Pesto je možné připravit v mixéru, sekáčku nebo hmoždíři, já jsem pro přípravu zvolila mixer. Dospod upěchujeme libečkové listy, zasypeme je slunečnicovými semínky, přidáme nahrubo nakrájený česnek a sůl. Zalijeme olejem tak, aby hladina sahala těsně nad semínka. Nahrubo rozmixujeme. Neměli bychom získat pastu, ale směs s malými kousky semínek. Gumovou stěrkou setřeme velké kousky, které ulpí na stěnách. Pokud je směs příliš hustá a mixér si s ní neporadí, přilijeme ještě trochu oleje.

  2. Hotové pesto přendáme do sklenice a skladujeme v lednici. Vydrží nejméně čtrnáct dní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!