Kuřecí kousky s nočky v libečkové omáčce z jednoho hrnce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí řízky - měla jsem stehenní
1 cibule
kousek másla
olej
2 lžíce zakysané smetany
1/2 kelímku smetany ke šlehání
kuřecí vývar
lžíce hl. mouky
lžička červené papriky
3-4 kuličky nového koření
sůl
pepř
svazek libečku nakrájený na drobno
balíček neuvařených Gnocchi

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso na krájíme na kousky, cibuli na drobno. Nejdříve dáme na trochu oleje restovat maso dorůžova. Po té ho shrneme na stranu, přidáme máslo a cibuli. Po zpěnění cibule ji smícháme s masem. Přidáme papriku a po chvíli maso zaprášíme moukou.

  2. Zalijeme vše vývarem a povaříme do změknutí masa. Přidáme obě smetany, promícháme a vsypeme noky. Vše společně povaříme cca 5 minut, noky jsou za chvíli měkké. Před koncem přidáme libeček a dochutíme.

  3. Je to rychlovka, když potřebujeme bleskový oběd a vše uvaříme v jednom hrnci. Místo libečku můžete dát kopr nebo pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!