Vepřová pečeně, libečková omáčka a jemné knedlíky z toustového chleba

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové pečeně
4 str. česneku
lžíce sádla
sůl
drcený kmín
Omáčka:
2 lžíce másla
svazek jarní cibulky
2 str. česneku
svazek libečku
lžíce hladké mouky
lžička kurkumy
200 ml mléka
kostka zeleninového bujonu
250 ml smetany 33%
výpek z masa
sůl a pepř
Knedlíky:
350 g toustového chleba
100 ml mléka
lžíce rozpuštěného másla
hrst nasekané petrželky
3 vejce (z bílků sníh)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme a posypeme trochou drceného kmínu, dáme do pekáčku, přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, sádlo. Přikryté upečeme doměkka, podle potřeby podlijeme vodou.

  2. Omáčka: Na másle orestujeme nakrájené jarní cibulky, česnek, a nakrájené stonky libečku. Přidáme mouku a opečeme, pak zalijeme mlékem a přidáme kostku bujonu a povaříme. Rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme kurkumu, sůl, pepř, smetanu, nasekané lístky libečku a výpek z masa.

  3. Knedlíky: Toustový chléb nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, promícháme a necháme nasáknout. Přidáme nasekanou petrželku, sůl, žloutky, máslo a promícháme, nakonec vmícháme sníh. Z hmoty vytvarujeme kulaté knedlíky a vaříme je v páře 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!