Lehký jahodový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Těsto:
4 vejce
200 g cukru krupice
200 g polohrubé mouky
100 ml mléka
100 ml oleje
1 ks prášku do pečiva
Krém:
1 ks smetany ke šlehání
2 ks zakysané smetany
1 ks vanilkového cukru
1 ks ztužovače
Na ozdobu:
jahody nebo jakékoliv jiné ovoce - čerstvé je nejlepší:)

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme mouku, mléko, olej, prášek do pečiva. Promícháme. Poté ušleháme z bílků sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme při 150° C asi 25-30 minut, až korpus bude zlatý.

  2. Ušleháme smetanu ke šlehání se ztužovačem a přimícháme dvě zakysané smetany a vanilkový cukr.

  3. Vychladlý korpus rozřízneme napůl a potřeme ho půlkou krému, naskládáme rozpůlené jahody a přikryjeme druhou půlkou korpusu, na který dáme zbytek krému, a poklademe jahodami. Dáme do chladu alespoň na 2 hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!