Libečková omáčka s pórkem

Recepty, Omáčky

Suroviny

půl menšího pórku (bílá část)
svazek libečku
50 g másla
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
cca 500-700 ml masového vývaru
150 g zakysané smetany
sůl
bílý pepř
špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Pórek a libeček nakrájíme na jemno. Rozpustíme máslo a pórek a s polovinou libečku chvíli orestujeme. Přidáme mouku a po osmahnutí zalijeme vývarem. Pořádně metličkou prošleháme a s občasným promícháním vaříme 20 minut.

  2. Odebereme trochu omáčky a smícháme se smetanou. Přidáme ji se zbylým libečkem a vaříme už jen krátce. Omáčku ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Podáváme s brambory nebo knedlíkem. Vhodné je k tomu vařené vejce nebo vařené hovězí maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!