Levandulové vánoční kuličky

Recepty, Cukroví

Suroviny

200-220 gramů másla
0,5 hrnku cukru krupice (nedávám cukru příliš, doslazuji medem)
zrnko soli
1 lžíci levandulového medu
2 hrnky polohrubé mouky
2 hrnky strouhaného kokosu
3-4 vrchovaté lžíce sušených levandulových květů
Na obalování hotových upečených kuliček:
levandulový moučkový cukr na obalování kuliček
potravinářské barvivo - fialové (na obarvení levandulového cukru)

Postup přípravy receptu

  1. Do hlubší mísy dáme veškeré suroviny (kromě levandulového moučkové cukru a potravinářského barviva, kterými budeme kuličky obalovat, až budou pečené) a tyto dobře smícháme.

  2. Vypracujeme těsto, které se bude maličko drobit a tvarujeme kuličky. Pokud se těsto drobí hodně, přidejte trošku másla. V dlaních spojujte a tvarujte do malých kuliček.

  3. Předehřejte troubu na cca 160-170 st. a vyložte plech pečicím papírem. Malé kuličky dávejte na plech vedle sebe a pečte přibližně 20 minut.

  4. Zatím si smíchejte levandulový moučkový cukr s maličkým množstvím potravinářského barviva, asi tak na špičku nože.

  5. Upečené levandulové kuličky ještě horké obalujeme ve fialově obarveném levandulovém moučkovém cukru. Ukládáme do malých košíčků. Kuličky pečeme dopředu, musí se rozležet, jedná se o sušenkové těsto. Po změknutí jsou fantasticky lahodné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!