Letní tatarák s kapary a parmazánem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

250 g mletého či škrábaného hovězího masa (nejlépe svíčková nebo hovězí zadní - ořech)
1 menší červená cibule nebo šalotka
1 malý stroužek česneku
1 PL nasekaných kaparů
1 PL nasekaných naložených sušených rajčat (třeba tyto)
2 PL najemno nastrouhaného parmazánu
1 KL dijonské hořčice
pár listů bazalky a cca 1 PL posekané pažitky
1 PL olivového oleje
1 KL olivového oleje s bílými lanýži
trochu mletého bílého pepře
sůl (pokud bude potřeba)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na velmi jemné kostičky, přidáme ji k masu spolu s posekanými kapary, sušenými rajčaty a parmazánem. Přidáme ostatní ingredience a dobře promícháme. Solíme až nakonec, ingredience samy o sobě jsou různě slané, tak opatrně. A máme hotovo. Doporučuji k tomuto tataráku opečenou bílou bagetku, nikoliv klasické topinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!