Letní salát s tuňákem

Recepty, Saláty

Suroviny

ledový salát (1/2)
2 rajčata
2 papriky bílé
3 ředkvičky
1 stvol řapíkatého celeru
1 feferonka žlutá
rukola – hrst lístků
1 červená cibule
celer (kořen-bulva)
tuňák ve vlastní štávě
olivový olej
sezamová semínka
koření:
pepř
bazalka
oregano
koření na ryby
koření na salát

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme velkou mísu na saláty a postupně přidáváme nakrájený ledový salát, papriky, rajčata, ředkvičky a cibuli. Dále na jemno nakrájenou feferonku (celou včetně semínek). Poté tuňáka ve vlastní šťávě z konzervy.

  2. Celer (asi 1/3 menšího kořenu) nakrájíme na hranolky nebo proužky a opražíme do křupava na pánvi na rozpáleném oleji. Přidáme do salátu - tak aby se tam dostalo co nejméně oleje z pánve.

  3. Nakonec přidáme lísky rukoly, ochutíme kořením a lžící olivového oleje a posypeme sezamovými semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!