Letní nanuk (raw)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

5 větších zralejších banánů (nejlépe bio/fairtrade)
10 špejlí, nanukových dřívek nebo pevnějších brček
1/2 hrnku kokosového oleje (místo části můžete dát kakaové máslo)
1/3 hrnku kvalitního neodutčněného (raw) kakaa
1/4 hrnku javorového sirupu
1 hrnek vanilkového či dochuceného (viz úvod) bílého vegan jogurtu
nahrubo nasekané pistácie
vlašské ořechy
konopné semínko
mrazem sušené jahody
křupínky či cokoli jiného, co vás napadne použít jako posýpku

Postup přípravy receptu

  1. Banány oloupejte, rozkrojte na půl (ne podélně:), napíchejte do nich špejle (stačí zapíchnout je tak 2 - 3 cm) a na tácku vyloženém pečícím papírem je nechte nejméně 1 hodinu (pokud máte opravdu výkonný mrazák), ale nejlépe přes noc zmrazit v mrazáku.

  2. Připravte si čokoládu - kokosový olej nechte roztát a poté ho dobře promíchejte s kakaem a javorovým sirupem (můžete přidat trochu vanilky). Poleva by měla mít pokojovou teplotu.

  3. Připravte si do mističky jogurt a na talířky jednotlivé posypky, plochu, na které budete pracovat pokryjte pečícím papírem. Vyndejte banány z lednice a postupně je namáčejte do čokolády či jogurtu. Čokoláda začne ihned tuhnout, rychle tedy nanuk posypte/obalte zvolenou posýpkou. Jogurt bude tuhnout trochu déle, máte tedy více času. Podávejte ihned (případně nechte chviličku rozmrznout, pokud by náhodou banány byly příliš tvrdé), zbylé nanuky skladujte týden až dva v mrazáku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!