Letní bramboračka s klobásou

Recepty, Polévky

Suroviny

2 PL sádla (oleje)
1 menší cibule
2 lžíce hladké mouky
1 KL mleté sladké papriky (příp. i pálivé)
5 ks brambor
voda
1-2 nožičky dobré uzené klobásy
sůl
1/2 čerstvé papriky
1 celerový list
petrželka
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Na masti speníme pokrájanú cibuľku, dosť dlho restujeme, zasypeme múkou, miešame a osmažíme ju, zasypeme mletou paprikou. Rozšľaháme so studenou vodou a uvedieme do varu.

  2. Vložíme pokrájané zemiaky, zelenú papriku na prúžky a osolíme. Keď sú zemiaky polomäkké, pridáme kolieska klobásy a zelerovú vňať, dobre prevaríme, dochutíme.

  3. Po vypnutí vsypeme posekanú pažítku a petržlenovú vňať. Myslím, že nie je potrebné dochucovať Maggi, Vegetou apod., zelerová a petržlenová vňať, pažítka polievku ochutia dostatočne. Samozrejme, je to na každom z nás.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!