Lepkavé krůtí kousky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

350–400 g krůtích prsou
olej
jemný škrob – bramborový nebo kukuřičný
1 červená paprika
Omáčka:
3 lžíce sójové omáčky (Kikkoman)
1,5 lžíce rýžového octa
2 vrchovaté lžičky medu
1 rovná lžička mletého koriandru
1 stroužek česneku
½ lžičky škrobu
6 lžic vody

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso nakrájejte na větší kousky. V misce promíchejte se lžící škrobu.

  2. Sójovou omáčku s rýžovým octem a medem prohřejte. Promíchejte s prolisovaným nebo najemno pokrájeným česnekem a koriandrem. Nechte zchladnout.

  3. Papriku nakrájejte na kostky velké asi 3 cm. Na lžíci oleje orestujete, aby ztratila lehce svou tvrdost, ale aby zůstala křehká. Vysypte na talíř a nechte stranou.

  4. Do pánve nalijte 2–3 lžíce oleje a kousky krůtího masa opékejte dozlatova. Když je maso hotové, přidejte papriku. Do připravené omáčky nasypte půl, až lžičku škrobu, zalijte vodou a prošlehejte. Omáčkou zalijte maso na pánvi a prohřívejte, dokud omáčka nezhoustne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!