Lepkavé krůtí kousky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 350–400 g krůtích prsou
- olej
- jemný škrob – bramborový nebo kukuřičný
- 1 červená paprika
- Omáčka:
- 3 lžíce sójové omáčky (Kikkoman)
- 1,5 lžíce rýžového octa
- 2 vrchovaté lžičky medu
- 1 rovná lžička mletého koriandru
- 1 stroužek česneku
- ½ lžičky škrobu
- 6 lžic vody
Postup Lepkavé krůtí kousky
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso nakrájejte na větší kousky. V misce promíchejte se lžící škrobu.
Sójovou omáčku s rýžovým octem a medem prohřejte. Promíchejte s prolisovaným nebo najemno pokrájeným česnekem a koriandrem. Nechte zchladnout.
Papriku nakrájejte na kostky velké asi 3 cm. Na lžíci oleje orestujete, aby ztratila lehce svou tvrdost, ale aby zůstala křehká. Vysypte na talíř a nechte stranou.
Do pánve nalijte 2–3 lžíce oleje a kousky krůtího masa opékejte dozlatova. Když je maso hotové, přidejte papriku. Do připravené omáčky nasypte půl, až lžičku škrobu, zalijte vodou a prošlehejte. Omáčkou zalijte maso na pánvi a prohřívejte, dokud omáčka nezhoustne.