Lepkavá křidélka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecích křidélek
3 lžíce oleje
1 lžíce medu
lžíce vinného octu
3 lžíce sladké chilli omáčky
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce dobrého kečupu
lžička mleté papriky
3 stroužky česneku na plátky
2 jarní cibulky na kousky
snítka libečku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z omytých křidélek odsekáme špičky (zbytek křidélek odložíme). Špičky dáme vařit se solí a libečkem, abychom měli cca 300- 400 ml vývaru. Vaříme 10-15 minut. Vývar by měl být slanější.

  2. Mezitím v pekáčku, ve kterém budeme křidélka péct, smícháme všechny suroviny na marinádu. Křidélka pořádně obalíme a necháme alespoň 1/2 hodinky odležet.

  3. Po odležení je podlijeme vývarem, přikryjeme a pečeme cca 40 minut. Při pečení je často poléváme výpekem. Potom je odkryjeme a dopečeme dalších 15 minut na barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!