Lentilková roláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
6 vajec
150 g cukru krystal
150 g hladké mouky
Náplň:
230 g másla
170 g moučkového cukru
1 lžíce rumu
1 lžíce kakaa
4-5 balení Lentilek
Nebo použijeme 1 balení krému v sáčku od Dr. Oetkera

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků uděláme tuhý sníh.

  2. Žloutky ušleháme s cukrem krystal a poté přisypeme přesitou mouku, po ušlehání přidáme sníh a jemně promícháme a dáme na papírem vyložený plech, pečeme na 180°C asi 10-15 minut.

  3. Až bude dozlatova upečená, tak za tepla smotáme korpus do rolády.

  4. Mezitím co nám bude korpus chladnout, tak si připravíme náplň, ušleháme máslo s moučkovým cukrem, můžete přidat i kakao, přilejeme trochu rumu na dochucení a nakonec nasypeme lentilky a ještě jednou zlehka promícháme.

  5. Až nám vychladne korpus, tak se ho pokusíme rozmotat a namazat na něj naši náplň a znova jej smotáme. Nyní je Lentilková roláda hotová.

  6. Postup s krémem Dr.Oetker: z mléka, cukru a krému dr.Oetker si vyšleháme tuhý krém a smícháme s lentilkami a poté namažeme na roládu. Přeji dobrou chuť...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!