Lemon curd doma vyrobený

Recepty, Ostatní

Suroviny

330 g cukru krupice
100 g másla
2 vejce
1 žloutek
2 dobře omyté citrony

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku, který můžete dát do parní lázně, dáme máslo a cukr. Z omytých citronů nastrouháme na jemném struhadle kůru (ale POZOR! jen žlutou část, ta bílá by dala lemon curdu nahořklou příchuť), vymačkáme z nich šťávu a přidáme k cukru a máslu.

  2. Kastrůlek dáme do vodní lázně a mícháme do té doby, než se cukr rozpustí. V jiné misce rozšleháme vejce a žloutek, směs odebereme z parní lázně a vejce rychle zašleháme.

  3. Opět vrátíme do páry a poctivě mícháme 8 až 10 minut, až začne směs houstnout, odstavíme, ještě krátce mícháme a naplníme do sklenic. Necháme vychladnout, označíme datem výroby a uložíme do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!