Lehké zeleninové rizoto

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

10 dkg basmati rýže
1 lžička koření Indické kari
1 lžíce másla
1/2 cibule
bobkový list
1/2 bílé papriky
1/2 oranžové papriky
6 koktejlových rajčátek
hrst mražených zelených fazolek
1/2 kostky Knorr
2 lžíce oleje
2 dl bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme ve vodě spolu s máslem, kari, solí, bobkovým listem a cibulkou. Papriky nakrájíme na proužky, rajčátka na půlměsíčky.

  2. Na wok pánvi na oleji začneme smažit papriky, po chvíli přidáme mražené fazolky, přidáme Knorr a podlijeme vínem. Po pár minutách míchání přidáme ještě rajčata a dusíme, dokud není zelenina měkká.

  3. Na závěr vše ještě dokonale promícháme. Můžeme hned podávat samotné třeba posypané nastrouhaným sýrem nebo jako přílohu k masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!