Netradiční plněné ďábelské papriky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého ochuceného masa mix
180 g 1 konzerva Ďábelských toustů
2 větší cibule
1 vejce
1 kávová lžička drceného kmínu
5 polévkových lžic strouhanky
nasekaný libeček nebo majoránka
250 g libovolné slaniny vcelku měla jsem gazdovskou
1 polévková lžíce tuku sádlo nebo olej
6 větších masitých paprik
11 plátků sýru měla jsem Edamer
1 kostka zeleninového bujonu
3 dcl horké vody

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme si troubu na předehřátí- já mám plynovou.

  2. Papriky rozpůlíme, odstraníme jadřince a opláchneme.

  3. Ze slaniny si nakrájíme 11 silnějších špalíčků a odložíme bokem.

  4. Zbývající slaninu a 1 cibulku si nakrájíme na drobnější kousky a na lžíci tuku v kastrůlku společně orestujeme dorůžova.

  5. Pak zalijeme 3 dcl horké vody, rozdrobíme kostku zeleninového bujonu a minutu povaříme.

  6. Vezmeme si 1 půlku papriky, nakrájíme na drobné kostičky, zbylou 1 cibuli také nadrobno, dáme do větší mísy společně s mletým masem, konzervou toustů, zelenýma bylinkama, vejcem a strouhankou a vše důkladně promícháme.

  7. Vzniklou směsí plníme půlky paprik, do každé vtlačíme špalíček slaniny a dorovnáme zbytkem směsi.

  8. Do nádoby, ve které budeme papriky zapékat, přelijeme předem připravenou směs z cibule, slaniny a bujonu, na to poklademe naplněné papriky a dáme nepřikryté do předehřáté trouby na poloviční výkon na 20 minut péct, pokud je třeba, doplníme tekutinu.

  9. Po 20 minutách poklademe plátky sýra a ještě 5 minut zapečeme. Vytáhneme z trouby, papriky uložíme do tepla, část vysmažené slaniny a cibule dáme bokem a zbytek i se šťávou ponorný

  10. m mixerem rozmixujeme.

  11. Přidáme nazpět slaninu s cibulí, papriky, trošku prohřejeme a podáváme s bramborovou kaší a poléváme šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!