Lehké jako dech

Recepty, Moučníky

Suroviny

600 g vypeckovaných švestek (mražených)
250 g polohrubé mouky
250 g uvařených oloupaných brambor
150 g moučkového cukru
4 lžíce marmelády (kdo jak má rád)
60 g tuku
1 vejce
skořice
1 kypřící prášek do pečiva
špetka soli
rozpuštěný tuk
hrubá mouka na plech
Žmolenka:
70 g polohrubé mouky
50 g másla
60 g moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Změklý tuk utřeme se žloutkem a 100 g cukru, vmícháme prolisované brambory a mouku s práškem do pečiva.

  2. Bílek se solí ušleháme do sněhu, do kterého přidáme zbylý cukr. Sníh po částech vmícháme do těsta.

  3. Do vymazaného plechu rozprostřeme těsto, potřeme marmeládou, pokladame půlkami švestek řezem vzhůru, posypeme skořicí.

  4. Posypeme žmolenkou. Žmolenka:Z mouky,másla a cukru promnutím připravíme žmolenku.

  5. Pečeme při 175°C přibližně 35 minut, až jsou okraje zlatavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!