Lehká dobrota s mašličkami

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1/2 cibule
4 - 5 rajčat
2 - 3 zelené papriky
4 stroužky česneku
500 ml vody
1 kostka bujónu
300 ml mléka
asi 4 polévkové lžíce hladké mouky
1 polévková lžíce kečupu
sůl
pepř
majoránka
kmín
grilovací koření
olej
těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme půlku cibule, nakrájíme na měsíčky.

  2. Papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky. Rajčatům nakrojíme slupku nožem, zalejeme vařící vodou, chvilku počkáme a potom sloupneme. Také nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme na malé kostičky.

  3. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, cibuli zesklovatíme, přidáme česnek, krátce orestujeme a dodáme rajčata a papriky.

  4. Orestujeme, zalejeme vodou, jak začne vařit, přidáme bujon a provaříme.

  5. Přidáme kečup (nejméně PL, ale kdo chce víc, může, podle chuti).

  6. Do misečky nalejeme mléko, prošleháme metličkou s moukou a přidáme do pánve. Směs se nám krásně zahustí na omáčku.

  7. Dochutíme kořením a solí. Ještě provaříme asi 10 minut.

  8. V osolené vroucí vodě uvaříme těstoviny.

  9. Na talíři podáváme posypané nastrouhaným čedarem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!