Tandoori masovo-zeleninová směs
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 500 g vepřového masa nebo drůbežího, králičího...
- 2 lžičky Tandoori Masala - dle chuti
- 160 g pórku
- 2 stroužky česneku
- 160 g papriky
- 160 g rajčat
- vývar nebo voda, minimální množství
- sůl nebo sojová omáčka
- pepř mletý
- olej
Postup Tandoori masovo-zeleninová směs
Postup přípravy receptu
-
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky či kostičky, osolíme a opepříme a dáme smažit dozlatova za občasného promíchání do pánve s troškou rozpáleného oleje. Po osmažení zaprášíme kořením Tandoori Masala a promícháme.
K masu přisypeme pokrájený pórek, papriku, rajčata a nasekaný česnek, vše promícháme, přidáme jen maličko vody (pár lžic), protože zelenina pustí vody dost a zaklopíme. Dusíme do změknutí masa za občasného promíchání. Ke konci dochutíme dle vlastní chuti solí, pepřem.
Podušená zelenina nám udělá u masa dostatek středně hustého sosu, takže nebudeme zbytečně přilévat vodu, abychom nemuseli zahušťovat solamylem nebo moukou.
Podáváme s těstovinami, rýží, bramborami, chlebem...