Lasagne con carne macinata

Recepty, Těstoviny

Suroviny

12 plátků Lasagne
0,5 l rajčatové šťávy (ne protlak)
0,5 kg rajčat (nejlépe masitých bez jadýrek)
0,5 kg mletého masa mix (vepřové/hovězí)
1 středně velká cibule
2 stroužky česneku
1 pl sušené bazalky (zarovnaná) nebo hrstku čerstvých lístků pokrájených
70 g másla
70 g hladké mouky
200 ml mléka
špetka muškátového oříšku
100 g sýr Parmazán (Gran Moravia)
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší pánvi si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté, které rozmícháme a necháme zatáhnout. Přihodíme pokrájená oloupaná rajčata, rozetřený česnek, bazalku, zalejeme vodou a necháme dusit dokud rajčata nebudou měkká.

  2. Mezi tím si můžeme do rendlíčku připravit bešamel (máslo rozehřejeme, přisypeme mouku a necháme zapražit. Za stálého míchání metličkou přiléváme mléko dokud nám nevznikne hladká omáčka. Pak už jen dáme špetku muškátového oříšku nebo květu.)

  3. Když jsou rajčata měkká přilijeme rajčatovou šťávu, dosolíme a dopepříme. Pokud se vám zdá kyselá můžete dosladit cukrem.

  4. Do pekáčku na dno nalijeme slabší vrstvu rajčatové omáčky, naskládáme vrstvu lasagní pak zase vrstvu rajčatové omáčky, vrstvičku bešamelu a zasypeme nastrouhaným sýrem. Postup opakujeme.

  5. Poslední vrchní vrstva je z bešamelu. Dáme do trouby na 180°C na 35 - 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!