Lahůdkový bůček

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřový bůček (libový)
5 zrnek celého černého pepře
3 zrnka nového koření
3 stroužky česneku
1 lžíce vegety
sůl
pomazánka:
2 lžíce sojové omáčky
1 lžička mleté červené papriky
1 lžička mletého černého pepře
1 lžíce plnotučné hořčice
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Umytý bůček dáme vařit do osolené vroucí vody, do které jsme přidali celý černý pepř, nové koření, česnek a vegetu.

  2. Měkké maso vyjmeme, odstraníme kosti a kůži a ještě teplé ze všech stran dobře potřeme připravenou pomazánkou (sojovou omáčku vymícháme s mletou červenou paprikou, mletým černým pepřem, hořčicí a rozetřeným česnekem), zabalíme do alobalu a necháme v chladu 24 hodin.

  3. Podáváme studený, nakrájený na plátky s černým chlebem a sterilovanou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!