Bramborové noky s lahůdkovým droždím

Recepty, Přílohy

Suroviny

8 uvařených středních brambor
1/2 hrnku hladké mouky
2 lžíce bramborového škrobu
5 lžic lahůdkového droždí
cca 1 zarovnanou lžičku soli

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Poté je oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a přidáme ostatní ingredience.

  2. Vypracujeme vláčné těsto a dáme si vařit vodu, do které přidávám cca lžíci octa (noky by se neměly rozvařit).

  3. Z těsta vyválíme hady tlusté asi 3 cm, které rozkrájíme na malé špalíčky.

  4. Ty vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou. Většinou ještě jeden nok rozkrojím a ujistím se, že není uprostřed syrový.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!