Vajíčková pomazánka s lahůdkovým droždím (Tebi)

Recepty, Pomazánky

Suroviny

4 vejce
1 cibule
50 g anglické slaniny + kousek másla
2 lžíce lahůdkového droždí
2 lžíce smetany
pórek
menší mrkev
sůl
pepř
slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kousky a opečeme s kouskem másla (podle tučnosti slaniny). Přidáme drobně nakrájenou cibuli, necháme zpěnit a přihodíme mrkev nastrouhanou najemno. Restujeme, až mrkev pustí barvu.

  2. Vejce prošleháme se smetanou a vlijeme na orestovanou směs. Na mírném plameni necháme pozvolna tuhnout a přimícháme droždí. Mícháme do potřebné konzistence a dochutíme solí a pepřem.

  3. Před koncem nasekáme pórek nadrobno a vmícháme k vejcím. Pomazánku podáváme s chlebem teplou, ale dobrá je i studená. Před podáváním ji můžeme lehce posypat slunečnicovými semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!