Lahůdkový amur na zelenině

Recepty, Ryby

Suroviny

1 menší amur (nebo kapr)
sůl
hladká mouka
kukuřičná strouhanka
1 lilek
3 řapíky celeru
4 rajčata nebo 1 plechovka sterilovaných rajčat
8 stroužků česneku
sůl
mletá paprika
drcený kmín
2 dl bílého vína
olej
2 lžíce kaparů (neměla jsem)

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou rybu nakrájíme na podkovy, osolíme, obalíme ve směsi mouky a kukuřičné strouhanky a krátce osmahneme na oleji, aby se maso zatáhlo.

  2. Zeleninu nakrájíme na větší kusy, dáme do pekáčku, osolíme a okořeníme, zakápneme olejem a promícháme.

  3. Dáme do trouby péct na 180°C asi na 15 minut.

  4. Pak navrch poklademe osmahnuté kousky ryby, podlijeme vínem a pečeme ještě asi 15 minut. Podáváme s vařenými bramborami nebo bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!