Lahůdka nejen k vínu Plněné švestky ve slaninovém kabátku

Recepty, Ostatní

Suroviny

60 sušených švestek (nesířených, viz tipy a triky)
200 g čedaru
300 ml portského vína
60 plátků anglické slaniny (viz tipy a triky)

Postup přípravy receptu

  1. Vypeckované švestky naskládejte do misky, zalijte portským vínem a nechte marinovat minimálně přes noc (lépe však 2-3 dny).

  2. Čedar si nakrájejte na menší hranolky, podle velikosti švestek.

  3. Kousky sýra pak jednoduše zasuňte do otvoru namísto pecky. Naplno rozehřejte gril v troubě.

  4. Poté švestku zaviňte do plátku anglické slaniny (tak, abyste zakryly otvor po pecce – jinak by vám vytekl sýr) a zajistěte párátkem.

  5. Naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte na cca 12 minut do trouby.

  6. Podávejte nejlépe teplé, ale pochutnáte si i na vychladlých.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!