Lahodný jablečný koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

4-5 větších kyselých jablek
150 ml citronové vody suchého cidru nebo bílého vína
5-7 lžic třtinového cukru
1 lžička bramborové moučky
0,5 lžíce vody
300 ml ovesných vloček
75-100 g másla
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a pokrájíme na dílky. Dáme je do hrnce, zalijeme citronovou vodou (cidrem nebo vínem) a rozvaříme je na hustou kaši. Ochutíme 2-4 lžícemi třtinového cukru. Bramborovu moučku smícháme s vodou a přilijeme k jablkům.

  2. Vše přivedeme k varu a pak stáhneme z ohně. Připravíme si vrchní vrstvu smícháním ovesných vloček, 3 lžic cukru, vajíčka a másla. Propracujeme nejlépe rukama a chvíli necháme odstát.

  3. Mezitím vlijeme jablečnou směs do vymazané, nebo pečícím papírem vyložené, formy a na vrch klademe vrchní vrstvu z ovesných vloček.

  4. Klademe ji co nejtěsněji k sobě, aby na povrchu vytvořila křupavou krustu. Pečeme v troubě na 180°C asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!