Tofu v zelenině

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

300 g Tofu natural
1 velká cibule
olej
1 menší cuketa
1 menší červená paprika
1/2 brokolice
2 mrkve
2 lžíce rajského protlaku
5 lžic sojové omáčky
1 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce škrobu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Tofu osušíme a nakrájíme na kostičky asi 2x2x2 cm. Oloupanou cibuli přepůlíme, každou půlku rozkrojíme na čtvrtiny nebo šestiny (podle velikosti) a rozdrobíme jednotlivé vrstvy.

  2. Mrkev nakrájíme na silnější kolečka, cuketu a papriku na hranolky velké asi jako kousky tofu, brokolici rozebereme na růžičky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a krátce na něm opečeme tofu ze všech stran.

  3. Tofu z pánve vyndáme a dále orestujeme zeleninu, nejdříve cibuli a mrkev, po chvíli přidáme cuketu, papriku a brokolici. Podlijeme trochou vody, přidáme sojovou omáčku, protlak, sladkou chilli omáčku a osolíme.

  4. Přidáme orestované tofu, přiklopíme pokličkou a 5 minut dusíme. Zelenina by měla trochu změknout, ale současně zůstat křupavá. Zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce studené vody a dochutíme solí, chilli omáčkou a případně špetkou cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!