Kýta s cibulí na smetaně
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřová kýta 1 kg
- koření sele na rožni
- hl. mouka
- olej
- 3 cibule
- 2 zelené papriky
- 1 červená paprika
- 1/2 pórku
- 200 ml smetany
- 5-6 plátků ementálu
Postup Kýta s cibulí na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Maso nařežeme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme, posypeme kořením na rožnění a zatlačíme do masa, maso obalíme v hladké mouce, na rozpálený olej vložíme do pánve plátky masa a opečeme z obou stran. Mezi tím si dáme předehřát troubu na 180°C - 200°C.
Na dno pekáčku rozložíme část oloupané, na plátky pokrájené cibule, vložíme opečené plátky masa z pánve, na vrch vložíme zbytek cibule na plátky, očištěné a pokrájené papriky, pórek.
Vše zalijeme šlehačkou, přikryté pečeme v předehřáté troubě cca 30-40 minut.
Po upečení maso poklademe plátky sýra a necháme již ve vypnuté troubě povolit. Příloha může být brambor, hranolky či jen zeleninový salát...