Kýta s cibulí na smetaně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová kýta 1 kg
koření sele na rožni
hl. mouka
olej
3 cibule
2 zelené papriky
1 červená paprika
1/2 pórku
200 ml smetany
5-6 plátků ementálu

Postup přípravy receptu

  1. Maso nařežeme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme, posypeme kořením na rožnění a zatlačíme do masa, maso obalíme v hladké mouce, na rozpálený olej vložíme do pánve plátky masa a opečeme z obou stran. Mezi tím si dáme předehřát troubu na 180°C - 200°C.

  2. Na dno pekáčku rozložíme část oloupané, na plátky pokrájené cibule, vložíme opečené plátky masa z pánve, na vrch vložíme zbytek cibule na plátky, očištěné a pokrájené papriky, pórek.

  3. Vše zalijeme šlehačkou, přikryté pečeme v předehřáté troubě cca 30-40 minut.

  4. Po upečení maso poklademe plátky sýra a necháme již ve vypnuté troubě povolit. Příloha může být brambor, hranolky či jen zeleninový salát...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!