Kynutý pruhovaný koláč tří chutí

Recepty, Moučníky

Suroviny

Kynuté těsto:
250 ml vlažného mléka
150 ml oleje
1/2 kg hladké mouky
špetka soli
špetka cukru (na koláče a buchty dávám 3 PL cukr krupice/krystal)
1/2 kostky droždí nebo 1 sušené droždí
Tvarohová náplň:
250 g měkkého tvarohu
125 g zakysané smetany
1 vejce
cukr moučka dle chuti
2 lžíce Solamylu (Maizeny)
trocha citronové kůry nebo kapka citronové šťávy
Maková náplň:
200 ml mléka
150 g mletého máku
1/2 lžičky skořice
1 lžíce marmelády (meruňková, rybízová, borůvková…)
cukr krystal podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Těsto připravíme podle receptu viz poznámka. Lze samozřejmě zpracovat i ručně bez pekárny.

  2. Než těsto vykyne, připravíme náplně: Tvarohová – všechny suroviny smícháme dohromady, dáme odpočinout do ledničky. Maková – mák povaříme v mléce, přidáme skořici a marmeládu a osladíme podle chuti, necháme vychladnout.

  3. Po vykynutí přendáme těsto na větší plech (není třeba vymazávat ani vysypávat), poklademe střídavě rozpůlenými meruňkami, nastříkáme cukrářským sáčkem makovou a tvarohovou náplň a 20 min. necháme ještě kynout.

  4. Pečeme v předehřáté troubě při 170°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!