Kuře Green Country

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuře (já měla 4 stehna)
1 větší cibule
10 stroužků česneku
polovinu sklenice sterilované kapie Green Country ve sladkokyselém nálevu
1 vrchovatá lžička zázvoru
200-250 ml drůbežího vývaru
1 lžíce Solamylu
kousek másla
pažitka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme na menší kusy (stehna na 2 půlky), osolíme je, posypeme zázvorem a dáme do pekáče na rozpuštěné máslo, přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby péct.

  2. Zatím si nakrájíme cibuli nadrobno, česnek na plátky, uvaříme si drůbeží vývar (nebo použijeme vodu) a v tom rozpustíme solamyl.

  3. Po půl hodině vyndáme pekáč, kuře posypeme česnekem s cibulí a kapií, zalijeme malým množstvím vody a znovu pečeme 20 minut.

  4. Po té zalijeme vývarem se Solamylem, dáme pažitku, promícháme a již odkryté dáme dopéct, asi 10-15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!