Kynuté slané muffiny po italsku

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

250 ml mléka
100 ml olivového oleje
2 lžičky soli
550 g hladké mouky
1/2 kostky droždí
1 lžička cukru
hrst čerstvé bazalky (nebo lžička sušené)
125 g Mozzarelly
10 černých naložených oliv
sušená rajčata naložená v oleji
vejce
strouhaný Čedar na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata slijeme a necháme okapat, slitý olej použijeme na zadělání těsta.

  2. Do domácí pekárny vložíme suroviny v daném pořadí (zatím pouze po cukr) a zapneme program těsto.

  3. Okapaná rajčata, olivy a mozzarellu nakrájíme na větší kousky, bazalku překrájíme a vše po zaznění signálu přidáme k těstu. Společně necháme nakynout.

  4. Do důlků v plechu na muffinky kápneme trochu oleje, troubu rozehřejeme na 180°C.

  5. Vykynuté těsto rozdělíme na 12 kousků, z každého vytvoříme kuličku a tu vložíme do připravených důlků na plechu.

  6. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme strouhaným sýrem.

  7. Vložíme do trouby, kterou ztlumíme na 160°C a pečeme cca 25-30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!