Pistáciová kolečka s marmeládou

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
200 g polohrubé mouky
100 g moučkového cukru
2 polévkové lžíce pomerančové šťávy
1 žloutek
100 g másla
Na naplnění:
rybízový džem
trocha rumu
Na polevu:
šťáva z 1 citronu
1 bílek
moučkový cukr
Na posyp:
5 polévkových lžic pomletých pistácií

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, moučkový cukr, žloutek, máslo a pomerančovou šťávu zpracujeme na těsto. Dáme ho na 30 minut odležet do lednice.

  2. Pak vyválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 3 mm. Vykrajujeme kolečka. Polovinu plných a polovinu s otvorem.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 200°C cca 5 minut - do zrůžovění. Necháme vychladnout.

  4. Bílek lehce vyšleháme s citronovou šťávou a přidáváme moučkový cukr. Tolik aby nám vznikla hustší, ale stále tekutá poleva.

  5. Pistácie nameleme či posekáme - jak má kdo rád.

  6. Kolečka s otvorem namočíme do polevy a pak posypeme pistáciemi. Necháme zaschnout.

  7. Rybízovou marmeládu trochu naředíme rumem a potřeme jí plná kolečka. Přiklopíme je kolečky s otvory a necháme odležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!