Květákový salát s vejci a kuřecím masem

Recepty, Saláty

Suroviny

200 g květáku
3 vejce
130 g kuřecího masa - prsní, nebo stehenní řízky
90 g zakysané smetany
2 polévkové lžíce majonézy
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička worcestru
pažitka
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na malé růžičky a chvilku povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Maso nakrájíme na malé kousky a orestujeme na trošce oleje, osolíme a také necháme vychladnout. Vejce uvaříme na tvrdo.

  2. Zakysanou smetanu, majonézu, citronovou šťávu a worcester smícháme, podle chuti osolíme a opepříme.

  3. Do misky dáme květák, maso, vejce nakrájená na větší kousky a nakrájenou nať z cibulky. Přidáme dresink, promícháme a dáme na chvilku odležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!