Květákový nákyp v remosce

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 středně velký květák
2 cibule
1 dl oleje
150 g uzeniny (točený, klobása, uzené)
150 g Nivy
3 vejce
1/2 hrnku hrubé mouky
pepř
mletý kmín
sůl
koření dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova opečeme na oleji. Květák uvaříme ve slané vodě (asi 10 min). Květák rozmačkáme vidličkou či šťouchačkou na brambory, přidáme žloutky, opraženou cibuli, mouku a na kostičky nakrajený sýr a uzeninu. Osolíme a okořeníme dle chuti a celé to zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho smícháme s hotovou směsí.

  2. Do remosky dáme hodně zmačkaný pečíci papír, nandáme těsto, rozprostřeme a přebytečný papír ostřihneme. Pečeme asi 45-50 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!