Květákový mozeček zase jinak

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

800 g květáku (1 menší kus)
200 g slaniny (můžeme nahradit šunkou)
1 svazek lahůdkové cibule
1 lžíci nasekaných lístků libečku nebo petržele
1 tenký plátek másla
1/4 lžičky drceného kmínu
4-5 vajec podle velikosti
sůl
mletý pepř podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme pařáček na knedlíky, přidáme vodu a uvedeme k varu. Květák rozebereme na růžičky, očistíme, dáme na pařák a přikryté pokličkou vaříme 5minut. Poté květák nasekáme na drobnější kousky.

  2. Lahůdkovou cibuli očistíme. Bílou část nakrájíme nadrobno, zelenou na hrubší kousky.

  3. Slaninu nakrájíme na tenké proužky, které dáme do pánve s rozehřátým máslem osmažit do zrůžovění. Přidáme drobně pokrájenou cibulku, část zelené cibulkové nati, drcený kmín a chvíli restujeme.

  4. Poté přidáme květák, prohřejeme, přidáme rozklepnutá vejce, sůl a pepř. Za stálého míchání necháme vejce srazit.

  5. Na závěr přidáme zbytek nakrájené zelené cibulkové nati, libečku, podle potřeby dochutíme, promícháme a podáváme. Na přílohu se hodí pečivo, nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!