Květákový mozeček, pikantnější verze podle naší babči

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

30 g másla
20 g voňavého uzeného špeku
½ cibule
hrst zelené cibulové nati
50 g šunky nebo jiné vhodné uzeniny
1/2 menšího květáku
sůl a pepř podle chuti
špetka drceného kmínu
granulovaný česnek
(nebo 1-2 čerstvé prolisované stroužky)
3-4 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi na másle a špeku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme najemno pokrájenou zelenou nať z jarní cibulky a pokrájenou šunku a vše malou chvíli mícháme. Pak přidáme povařený květák (který před tím povaříme do takové konzistence, jakou máme rádi, já vařila asi 9-10 minut, ale můžeme vařit i kratší nebo delší dobu).

  2. Květák na pánvi rozmačkáme šťouchadlem na brambory nebo vidličkou, osolíme, okořeníme pepřem a špetičkou kmínu a podle chuti přidáme i sušený granulovaný česnek. Promícháme, zalijeme vejci, která necháme za stálého míchání srazit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!