Jehněčí hřbet na fazolkách

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg jehněčí hřbet
2 cibule
1 palice česneku
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
5 kuliček jalovce
500 g fazolových lusků
100 g uzené slaniny
sůl
Pasta:
1 lžíce kremžské hořčice
1 lžíce oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Prísady na pastu dobre premiešame a potrieme ňou jahňací chrbát. Uložíme do pekáča a obložíme kolieskami cibule a na polovicu rozdelenou hlávkou cesnaku (so šupkou). Pridáme bobkový list, nové korenie, borievky, podlejeme vodou a zakryté dusíme v rúre 40 minút. Potom chrbát otočíme, opäť podlejeme vriacou vodou a zakryté pečieme ďalších 40 minút.

  2. Medzitým rozškvaríme na kocky narezanú slaninu a na nej opekáme narezanú fazuľku asi 10 minút (možno troška podliať vodou). Podľa potreby dosolíme.

  3. Upečený chrbát odkryjeme, cesnak vytlačíme zo šupky do výpeku, rozložíme dookola pripravenú fazuľku a odkryté pečieme ešte 15 minút (ak treba, podlejeme vriacou vodou tak, aby bol dostatok šťavy). Podávame s knedlíkmi z kukuričnej polenty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!