Květákový koláč se sýrem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

350 g květáku
100 g sýra Čedar
8 - 10 sušených rajčat
1 cibule
100 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
4 vejce
50 ml oleje + olej na cibuli
bylinky podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Květák rozebereme na růžičky a 2 minuty povaříme v osolené vodě. Obojí necháme vychladnout.

  2. Do misky dáme květák nakrájený na malé kousky, rajčata nakrájená nadrobno, vychladlou cibulku, nakrájené bylinky, najemno nastrouhaný sýr a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vlijeme olej, osolíme a opepříme. Vejce rozklepneme - žloutky přidáme ke směsi a z bílků ušleháme tuhý sníh. Směs promícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

  3. Vlijeme do vymazané a vysypané koláčové formy a pečeme na 190°C přibližně 30 - 35 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!