Červená řepa s koprovým přelivem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 střední červené syrové řepy
1 Hermelín
200 g zakysané smetany
svazek kopru
mandle
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu umyjeme a neoloupanou uvaříme do měkka. Taky ji můžeme zabalit pokapanou olejem do alobalu a upéct v troubě na 180 st., cca hodinku.

  2. Kopr nasekáme na drobno (nešetříme) a smícháme se smetanou, solí a pepřem. Mandle povaříme asi 1-2 minuty a zchlazené oloupeme. Na kapce tuku je opražíme dozlatova.

  3. Studenou řepu nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme a posypeme mandlemi, nakrájeným sýrem a kousky kopru. Smetanu můžeme zamíchat s řepou, nebo jen pokapat a podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!