Květákové curry smaženky s mátovou rájtou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 květák
1 větší cibule
1/2 prášku do pečiva
2 vrchovaté lžíce curry pasty (já použila žlutou)
1 KL drceného chilli
hraška nebo 1 vejce + strouhanka)
sůl
Na rájtu:
1 malý hustý bílý jogurt
pár lístků čerstvé máty
malý stroužek česneku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme na skus v osolené vodě.

  2. Vyjmeme, rozmačkáme nahrubo vidličkou a necháme zchladnout.

  3. Cibuli překrojíme na čtvrtky a nakrájíme na proužky.

  4. Přidáme ke květáku spolu s hraškou, práškem do pečiva, chilli vločkami a curry pastou. Osolíme, podle potřeby přilijeme studenou vodu a promícháme. Pokud použijeme vejce, zahustíme strouhankou.

  5. Smažíme pozvolna na oleji. Je lepší nejdříve vyzkoušet, zda se nám placičky nebudou rozpadat, pokud ano, více zahustíme (s Hraškou opatrně, abychom neměli pokrm hořký, raději méně vody).

  6. Na rájtu smícháme jogurt s posekanou mátou, rozmačkaným česnekem a solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!