Zabalená krkovička s paprikovo křenovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

plátky krkovičky
cibule
sušená šunka
šalvěj
papriková omáčka (pomazánka Kaufland)
křen
mletý zázvor
grilovací koření
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku mírně naklepeme, osolíme, posypeme kořením. Na každý plátek dáme pár lístků šalvěje, omotáme šunkou a dobře přimáčkneme nebo přichytíme párátky.

  2. Na oleji si zpěníme cibuli na kolečka a vložíme opéct maso z obou stran. Šunka by se měla upečením přichytit. Trochu podlijeme a dáme do rozpálené trouby.

  3. Až je maso měkké a opečené, vyjmeme ho z pekáče, do výpeku přidáme sklenku paprikové omáčky a strouhaný křen. Promícháme, prohřejeme a maso vzniklou směsí na talíři polijeme. Můžeme ještě posypat křenem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!