Květák v sýrové omáčce

Recepty, Omáčky

Suroviny

menší květák
3 jarní cibulky
100 ml smetany
100 g sýru Blaťácké zlato
50 g Nivy
lžíce hladké mouky
mléko podle potřeby
kousek másla
sůl
pepř
3 kuličky nového koření
1 malý bobkový list
pár lístků libečku

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na drobnější kousky a dáme vařit se solí a kořením. Vody dáme jen zároveň s květákem a vaříme asi 5-6 minut. Nesmí se rozvařit.

  2. Bílou část cibulek nakrájíme na drobno a dáme na máslo zesklovatět. Přidáme mouku, orestujeme a zalijeme částí vývaru z květáku.

  3. Do omáčky přisypeme oba nastrouhané sýry, přidáme smetanu a vaříme do rozpuštění sýrů. Přidáme uvařený květák a společně chvilku povaříme.

  4. Během varu mícháme a před koncem přidáme část nakrájené zelené cibulky a libeček, krájený na drobno. Dochutíme pepřem a podáváme s vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!